Welcome to Traumeverden.net

Dette er et diskusjonsforum for deg som strever med angst og angstrelaterte tilstander (PTSD og/eller ulike former for dissosiasjon) hovedsakelig etter traumer. Traumet kan skyldes en enkelt hendelse eller flere hendelser som barnog/eller voksen. Ingen traumer er for små. Det viktigste er hvordan du har det i dag etter hendelsen. Dette forumet er til for å gi og få støtte, dele erfaringer på godt og vondt, se at du ikke er alene m.m. Det kan også være godt å ha et sted hvor du kan dele din historie og dine tanker med andre. Vi oppfordrer medlemmer til å ha en "moralsk taushetsplikt" om hva andre medlemmer deler av seg og sitt.

Diskusjonsforumet er lukket og du må være innlogget for å få tilgang til kategoriene (se under). Vi håper du bidrar til en konstruktiv debatt og forholder deg til forumets regler.

På dette forumet finner du følgende hovedkategorier:

 

  1. Forum - Traumeverden.net: "Beskjeder fra admin (åpent forum)", "Tilbakemeldinger og Feilmeldinger"
  2. Om meg selv: "Presentasjon (obligatorisk)" og "Bli kjent med hverandre"
  3. Psyk. diskusjon: "Hva som helst", "Angst", "Dissosiasjon", "PTSD", "DID", "Hjelp - jeg er i ferd med å bli gal!", "Selvdestruktiv atferd", "Tanker og følelser" og "Litteratur og lenker"
  4. Generell diskusjon: "Ordet er fritt", "Mat, vekt og ernæring", "Fysisk helse/sykdom, livsstil og trening", Litteratur og poesi", "Vitser og moro!" og "Ønsker kontakt"
  5. Mitt private hjørne: "Dagbok" og "Dikt"

 

Vi har også et omfattende Informasjonsforum med mange artikler om angst, traumer, dissosiasjon, selvhjelp og terapi.
Vi tilbyr også Spørsmål og svar for gjester der du kan stille spørsmål uten å være medlem av forumet.

 

Velkommen skal du være akkurat slik du er!

 

 

Sign in to follow this  
Followers 0
Elli

- Dette gir barna bedre rettsvern

Dette gir barna bedre rettsvern

 

Hentet fra: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/barnemishandling/dette-gir-barna-bedre-rettsvern/a/10017639/

 

Fungerende riksadvokat Knut Kallerud minner om at det å ikke melde fra om barnemishandling er en straffbar form for medvirkning. Foto: Scanpix

 

For første gang er et foreldrepar dømt for ikke å ha meldt fra om sine mishandlede barn. Denne rettsutviklingen vil kunne straffe flere, konkluderer riksadvokaten.

 

- Straff er viktig for å beskytte barn mot mishandling. Det gjelder også for de som har ansvar for barn, men som ikke hindrer at de utsettes for vold eller andre overgrep, sier fungerende riksadvokat Knut H. Kallerud til VG Nett.

 

Gjennom VG Helg ble det lørdag kjent at to småbarnsforeldre for første gang i norsk rett er dømt for å ha unnlatt å melde fra om barnemishandling. Søsknene Imran (4) og Aisha (3) skrek så naboene hørte det, men ingen meldte fra. Først da jenta på 15 måneder var påført livstruende hodeskader, ble barnevernet koblet inn.

 

Neste uke starter foreldrenes ankesak. Eksempelet viser at muligheten for å opprette straffesak er tilstede også i saker der skyldsspørsmålet ikke kan bevises.

 

- Barnemishandling tilhører ofte «de lukkede roms forbrytelser». Det er sjelden utenforstående vitner og bevissituasjonen er ofte vanskelig. Det er ikke uvanlig at det er relativt klart at barnet er mishandlet. Det vanskelige kan være hvem som har begått ugjerningen, i en begrenset krets, sier Knut H. Kallerud til VG Nett.

 

Han presiserer at han uttaler seg på generelt grunnlag, ikke knyttet til den konkrete saken omtalt i VG Helg.

 

- Fanger opp barna

I saken om Imran og Aisha kan ikke retten slå fast hvem som har mishandlet barna, men mener å ha bevis for at barnemishandling har skjedd inne i leiligheten - og at begge foreldrene må ha visst om det. Derfor ble de dømt i Oslo tingrett tidligere i år - for ikke å ha grepet inn.

 

- Vi forsøker å bruke medvirkningslæren mer aktivt enn tidligere. Dette er for å kunne fange opp barn som mishandles i saker hvor det er vanskelig å bevise hvem av omsorgspersonene som har stått for volden. Hensikten med denne rettsutviklingen er å gi barna bedre rettsvern, sier Kallerud.

 

Han legger til at påtalemyndigheten har benyttet jussen på denne måten i flere saker i det siste.

 

Et prioritert område

Familievold er et prioritert område for Riksadvokaten. Tor-Aksel Busch skrev i en kronikk i Aftenposten tidligere i år at «lite er viktigere enn å beskytte barn mot mishandling og vold».

 

- Som følge av bevisproblemene i slike saker vil påtalemyndigheten utvikle medvirkningslæren, slik at flere kan bli holdt strafferettslig ansvarlig dersom de ikke griper inn, skriver han.

 

Fungerende riksadvokat Kallerud påpeker på generelt grunnlag at rettsmedisinernes arbeid ofte er av stor betydning ved etterforskning av barnemishandling.

 

- En viktig side ved dette arbeidet er at jo mer nøyaktig det er mulig å fastslå når skaden oppsto, jo bedre grunnlag vil det være for å snevre inn kretsen av mulige gjerningspersoner. Klarer vi å tidfeste overgrepet godt, vil vi i kombinasjon med den rettsutviklingen vi har tatt til orde for kunne straffe flere, konkluderer han.

 

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  
Followers 0

Leveregler

Du skal ikke plage andre,
du skal være grei og snill.
Og forøvrig kan du gjøre som du vil.

(Thorbjørn Egners "Kardemommeby")
"Å være forsiktig er bedre enn å be om unnskyldning"
(Engelsk ordtak)

"Det vi får bevisstgjort, kan vi ofte gjøre noe med.
Det vi ikke får bevisstgjort, gjør alltid noe med oss"
(Johnsen Gordon)
"Jeg ønsker å akseptere alle mine følelser, ikke fordi de er gode eller dårlige, riktige eller gale, men fordi de eksisterer og derfor er virkelige!"
(Karsten Isachsen)

"Vil en forfølge angsten og ikke la den herske, får en gå til de stedene hvor den bor"
(Aksel Sandemose)